Twitter - cea mai mare creștere anuală a utilizatorilor zilnici din istoria companiei

Twitter - cea mai mare creștere anuală a utilizatorilor zilnici din istoria companiei
scris 24 iul 2020

Twitter a raportat cea mai mare creștere anuală a numărului de utilizatori zilnici din istoria sa, de 34%, la 186 de milioane, depășind estimările analiștilor, informație care a determinat creșterea prețului acțiunilor companiei cu 4%, transmite Reuters.

Creșterea se referă la numărul mediu al utilizatorii activi zilnic care generează venituri (monetizable daily active users -mDAU), arată news.ro.

Creșterea a fost determinată în primul rând de factori externi, precum măsurile de distanțare socială impuse de autorități și discuțiile intense legate de pandemia de Covid-19.

M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților CITEȘTE ȘI M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților

Analiștii anticipau un număr de 176 de milioane de utilizatori zilnici.

Compania a ratat în schimb așteptările analiștilor referitoare la veniturile trimestriale, în condițiile în care impactul economic al pandemiei a afectat afacerile cu publicitate referitoare la evenimente mari.

Vânzările de publicitate, care reprezintă 82% din veniturile Twitter, au scăzut cu  23%, la 562 de milioane de dolari, declin atribuit de companie sistării cheltuielilor brandurilor, din cauza pandemiei și a tulburărilor sociale din Statele Unite. Analiștii anticipau venituri de 585 de milioane de dolari, potrivit datelor firmei de analiză a pieței Refinitiv.

Veniturile totale au scăzut cu 19% în termeni anuali, la 683 de milioane de dolari, susținute de creșterea constantă a vânzărilor legată de licențierea postărilor utilizatorilor către cercetători și comercianți.

Compania a raportat o pierdere de 1,2 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, determinată în principal de inversarea unei facilități fiscale obținută anul trecut, când a transferat proprietate intelectuală în Irlanda. Din cauza impactului pandemiei de coronavirus, Twitter nu a obținut venituri suficiente pentru a profita de facilitatea fiscală.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Un startup fondat de 3 români atrage 1 milion de euro. Ce poate face statul: Dacă s-ar implica puțin mai direct, inclusiv prin a elimina din birocrație, s-ar face mult CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Un startup fondat de 3 români atrage 1 milion de euro. Ce poate face statul: Dacă s-ar implica puțin mai direct, inclusiv prin a elimina din birocrație, s-ar face mult

Excluzând impactul inversării facilității fiscale, compania a consemnat o pierdere de 127 de milioane de dolari, apropiată de pierderea de 125 de milioane de dolari anticipată de analiști. În urmă cu un an, Twitter a obținut un profit ajustat de 37 de milioane de dolari.

Costurile și cheltuielile au urcat cu 5%, la 807 milioane de dolari.

La începutul conferinței cu analiștii, directorul general Jack Dorsey și-a cerut scuze pentru atacul hackerilor care a compromis conturile unor utilizatori cunoscuți, săptămâna trecută, afirmând că se simte ”groaznic”. Într-un comunicat, Dorsey a afirmat că a luat măsuri pentru a îmbunătăți siguranța și ”rezistența” la atacurile țintite împotriva conturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
profit