Un număr record de companii din Statele Unite au intrat în categoria unicorn în 2019

Un număr record de companii din Statele Unite au intrat în categoria unicorn în 2019
scris 19 dec 2019

Ofertele publice inițiale ale unor companii unicorn precum Uber, Lyft și Slack au dezamăgit, dar acest lucru nu a împiedicat ca în 2019 un număr record de companii să intre în această categorie, care include firme de tehnologie evaluate la peste 1 miliard de dolari, relatează Reuters.

De la începutul acestui an, în Statele Unite au apărut 66 de companii unicorn susținute de companii de investiții, față de 58 în 2018, potrivit datelor firmei de analiză CB Insights, scrie News.ro.

”Consider că sunt prea mulți bani, iar multiplii au luat-o razna”, a declarat Aileen Lee, partener fondator la firma Cowboy Ventures, care în 2013 a inventat termenul unicorn pentru a descrie companiile de tehnologie evaluate la peste 1 miliard de dolari.

EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare

În 2013, Lee a numărat 39 de companii unicorn create în SUA începând din 2003, respectiv circa patru pe an.

Creșterea numărului de companii unicorn noi se datorează în cea mai mare parte capitalului record aflat la dispoziție, potrivit mai multor investitori, plus dorinței existente în rândul companiilor de a rămâne mai mult timp în sectorul privat.

A fi unicorn este un simbol și oferă un statut companiilor care vor să se remarce.

În timp ce numărul companiilor unicorn din Statele Unite este în creștere, în China a avut loc o scădere semnificativă, arată datele firmei Crunchbase. Astfel, 21 de companii din China au fost incluse în acest an în categoria unicorn, față de 58 în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicorn
uber
lyft