Un start-up german care dezvoltă un sistem pentru mineralizarea apei de la robinet a atras 10,6 milioane dolari de la Danone și alți investitori

Un start-up german care dezvoltă un sistem pentru mineralizarea apei de la robinet a atras 10,6 milioane dolari de la Danone și alți investitori
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 aug 2018

Startup-ul german Mitte, dezvoltatorul unui purificator de apă “inteligent”, care promite să transforme apa de la robinet în apă minerală, a atras o finanțare de 10,6 milioane de dolari de la un grup de investitori condus de Danone Manifesto Ventures, fondul de venture capital al grupului francez din domeniul alimentar Danone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este prima rundă de finanțare pentru Mitte, start-up fondat de trei antreprenori germani la Berlin în 2016.

Compania dezvoltă în vederea comercializării un sistem inteligent pentru purificarea apei de la robinet, despre care susține că este de 60 de ori mai eficient comparativ cu cănile filtrante și de 3 ori mai eficient decât sistemele de filtrare cu osmoză inversă.

Firma imobiliară a primăriei lui Robert Negoiță cumpără compania de construcții Delta ACM 93. Prețul tranzacției - 1 leu. CONTRACTUL înțelegerii CITEȘTE ȘI Firma imobiliară a primăriei lui Robert Negoiță cumpără compania de construcții Delta ACM 93. Prețul tranzacției - 1 leu. CONTRACTUL înțelegerii

Pe lângă funcțiile de purificare, tehnologia Mitte permite îmbogățirea apei cu minerale precum magneziu, potasiu și calciu cu ajutorul unor cartușe speciale, fiecare cartuș fiind capabil să mineralizeze 250 de litri de apă, suficient pentru consumul unei gospodării formate din două persoane timp de aproximativ două luni.

Sistemul poate fi controlat și monitorizat de la distanță, prin intermediul unei aplicații de mobil dedicată.

Mitte va utiliza fondurile atrase în runda de finanțare de tip seed în scopul lansării comerciale a sistemului, estimată pentru vara anului 2019, precum și pentru extinderea echipei din Berlin. Pe viitor, compania vizează și producția de dozatoare pentru companii.

Sistemul Mitte a fost promovat inițial la un preț de circa 430 de euro pe platforma Kickstarter, unde s-a lansat proiectul, însă prețul final ar putea fi mai mic, potrivit reprezentanților companiei.

La runda de finanțare condusă de Danone Manifesto Ventures au mai participat VisVires New Protein Capital, un fond singaporez axat pe investiții în tehnologii din domeniul alimentar și Kärcher New Venture, divizia de venture capital a producătorului german de aspiratoare și sisteme de curățare Alfred Kärcher.

Danone, care are în portofoliu, printre altele, mărcile de apă minerală Evian și Volvic, nu este la prima investiție într-o companie cu care ar putea rivaliza pe piața de profil. În februarie, compania a condus o rundă de finanțare de 30 milioane de dolari pentru Harmless Harvest, un start-up din San Francisco ce comercializează apă de cocos organică și băuturi probiotice, iar anterior a cumpărat o participație minoritară la îmbuteliatorul de apă oceanică Kona Deep, din Hawaii.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitte
danone
investitie
finantare
purificare apa robinet
mineralizare