2019, cel mai călduros an înregistrat vreodată în Rusia

2019, cel mai călduros an înregistrat vreodată în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2019

Anul 2019 a fost cel mai cald înregistrat în Rusia de la începutul înregistrărilor meteorologice, în urmă cu 130 de ani, au anunțat luni serviciile de meteorologie, în timp ce Moscova se confruntă cu o rară iarnă fără zăpadă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”În general, acest an în Rusia a fost cel mai cald din toată perioada observațiilor cu instrumente”, a anunțat directorul Centrului Hidrometeorologic Roman Vilfand, citat de agențiile ruse, scrie News.ro.

Turcia va majora anul viitor salariul minim cu 15% CITEȘTE ȘI Turcia va majora anul viitor salariul minim cu 15%

Temperatura anuală medie înregistrată la Moscova în 2019 a bătut un precedent record de căldură cu 0,3°C și s-a stabilit la +7,6-7,7°C, un fenomen observat la la scară mondială, pe fondul modificărilor climatice.

Înregistrări meteorologice există din 1891 în Rusia și din 1879 la Moscova.

Capitala rusă se confruntă în prezent cu o iarnă staniu de blândă, care îngrijorează o țară deosebit de expusă modificărilor cliamtice.

În prima parte a lunii decembrie, temperaturile moscovite au trecut de patru grade, în contextul în care media lui decembrie este de -6°C, sinonimă în general cu un strat gros de zăpadă, pentru moment absentă.

Plante care anunță în mod tradițional venirea primăverii au înflorit deja cu mai bine de trei luni înainte de perioada obișnuită.

Primăria Moscovei a adus zăpadă proaspătă din locuri în care s-a acumulat către zone din centru, pentru a crea o pistă de snowboard înainte de sărbătorile de la sfârșitului anului.

FOTO Control ANPC la Penny Market - un șoricel printre alimente CITEȘTE ȘI FOTO Control ANPC la Penny Market - un șoricel printre alimente

Potrivit meteorologului Anatoli Țîgankov, luna decembrie în capitala rusă a fost practic cu zece grade mai mare decât temperaturile medii. fenomenul se explică, în opinia sa, atât prin ciclonii veniți de la Oceanul Atlantic, câr și prin modificările climatice.

În această vară, Siberia a fost afectată de incendii de pădure excepționale, pe care experți le pun în legătură cu efectele modificărilor climatice. Autoritățile au fost criticate atunci din cauza lipsei de reacție, ceea ce l-a determinat pe Vladimir Putin să ordone - tardiv - intervenția armatei în ajutorul Ministerului rus pentru Situați ide Urgență.

Putin a dat asigurări în decembie că ”nimeni nu știe care este cauza” modificărilor cliamtice, părând să pună în discuție consensul științific aproape unanim cu privire la responsabilitatea omului.

El a reafirmat însă angajamentul în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră al țării sale, un mare producător de hidrocarburi, și cu privire la respectarea Acordului de la Paris de luptă împotriva încălzirii globale.

Anul 2019, cu mulțimea sa de catastrofe climatice, este unul dintre cei mai calzi înregistrați din 1850 și încheie un deceniu de ”căldură excepțională”, avertiza la începutul lui decembrie ONU.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
caldura