Încă o țară din Europa va reglementa utilizarea trotinetelor electrice

Încă o țară din Europa va reglementa utilizarea trotinetelor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2019

Macedonia de Nord va deveni în curând cea de-a patra țară europeană care va reglementa prin lege utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un proiect care amendează existenta Lege a Siguranței Traficului Rutier, ce este analizat în această perioadă în Parlament, se va concentra pe utilizarea acestor mijloace de transport, scrie Agerpres.

Amendamentele propuse Legii pentru Siguranța Traficului Rutier stipulează obligativitatea de a purta o cască de protecție, dar și o vestă reflectorizantă, inclusiv în timpul zilei.

După 2 ani, Wikipedia învinge în Turcia CITEȘTE ȘI După 2 ani, Wikipedia învinge în Turcia

Fiecare utilizator poate să conducă trotinete electrice pe pistele de biciclete cu o viteză maximală de 25 de kilometri pe oră, a explicat Angelovski, adăugând că aceste vehicule pot circula pe aleile pietonale acolo unde nu există piste pentru biciclete, cu o viteză maximală de 6 kilometri pe oră.

Persoanele cu vârste sub 14 ani nu au dreptul de a conduce trotinete electrice.

Noua Lege a Siguranței Traficului Rutier stipulează că dacă doi sau mai mulți utilizatori ai acestor vehicule se deplasează împreună, ei trebuie să circule în linie. Orice utilizator trebuie să își conducă bicicleta electrică într-o manieră care să nu reducă stabilitatea vehiculului și nici să îi obstrucționeze pe ceilalți participanți la trafic. De asemenea, ei nu trebuie să își ia mâinile de pe mânerul de ghidaj, nu trebuie să se agațe de alte vehicule și nu trebuie să transporte obiecte.

Mai mult, posesorii de trotinete electrice nu trebuie să transporte alte persoane în timp ce conduc acest vehicul, care trebuie să fie echipat cu un far alb în partea frontală și cu un far roșu în partea din spate.

Orice persoană care va încălca noua lege va trebui să plătească amenzi cuprinse între 50 și 120 de euro, în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

viewscnt
Afla mai multe despre
macedonia de nord
trotinete electrice