Alla Pugaciova ar putea fi declarată „agent străin” de autoritățile ruse

Alla Pugaciova ar putea fi declarată „agent străin” de autoritățile ruse

Alla Pugaciova și Boris Elțîn. Foto: Wikimedia

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2024

Procurorii ruși au cerut Ministerului Justiției să ia în considerare etichetarea reginei muzicii pop din era sovietică Alla Pugaciova, , drept „agent străin”, o decizia care ar desemna-o oficial pe cea mai faimoasă vedetă a Rusiei un dușman al Kremlinului, conform Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pugaciova, cunoscută din generaței în generație pentru hituri precum piesa din 1982 „Milioane de trandafiri roșii” și filmul din 1978 „Femeia care cântă”, și-a exprimat dezgustul față de războiul din Ucraina, scrie News.ro.

În 2022, ea a afirmat că războiul ucide soldați pentru scopuri iluzorii, împovărează oamenii obișnuiți și transformă Rusia într-un paria. La începutul acestei luni, artista în vârstă de 74 de ani a spus că nicio persoană normală nu s-ar întoarce în Rusia. Ea se află în prezent în străinătate.

Trecem la ora de vară. De ce nu a renunțat România la schimbarea orei CITEȘTE ȘI Trecem la ora de vară. De ce nu a renunțat România la schimbarea orei

Vitali Borodin, un activist care conduce un grup anticorupție și care apare regulat la televiziunea de stat, a depus o cerere oficială de recunoaștere Allei Pugaciova ca agent străin.

Atunci Borodin a publicat o scrisoare de la procuratura generală care arăta că a fost făcută o cerere către Ministerul Justiției pentru a lua în considerare acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu a auzit declarații oficiale despre această problemă. Pugaciova, despre care se crede că se află în Cipru, nu a comentat informațiile.

Etichetarea ei oficială drept „agent străin” ar marca ruptura dintre Kremlin și multe - dar nu toate - personalitățile culturale ale Rusiei sovietice și post-sovietice în ceea ce privește Ucraina.

În 2022, Pugaciova a cerut, printr-un mesaj postat în social media, să fie declarată “agent străin” de către Rusia, în semn de solidaritate cu soțul său, Maxim Galkin.

“Vă rog să mă includeți pe lista agenților străini ai țării mele iubite, căci sunt solidară cu soțul meu, un om onest, decent și sincer, un adevărat și incoruptibil patriot al Rusiei, care vrea ca țara sa natală să prospere în pace, cu libertate de exprimare, și vrea ca băieții noștri să nu mai moară pentru obiective iluzorii, care au transformat țara noastră într-un stat paria și au făcut viața o povară pentru cetățenii noștri”, a notat Pugaciova pe Instagram.


 

viewscnt
Afla mai multe despre
alla pugaciova
rusia
agent strain
razboi ucraina