Angajat chinez al Huawei arestat în Polonia, împreună cu un angajat polonez al Orange Polska, suspectați de spionaj

Angajat chinez al Huawei arestat în Polonia, împreună cu un angajat polonez al Orange Polska, suspectați de spionaj
scris 11 ian 2019

Serviciile poloneze de securitate au arestat un angajat chinez al Huawei și un angajat polonez al Orange Polska pe care-i suspectează de spionaj, dezvăluie vineri agenția poloneză PAP, relatează Reuters.

Două birouri - aparținând Huawei în Polonia și filialei poloneze a Orange - au fost percheziționate, potrivit postului polonez de televiziune TVP, scrie News.ro.

”Membri ai agenției securității interne poloneze au efectuat marți proceduri de investigare cu privire la unul dintre abgajații noștri. Ignorăm dacă acest lucru are vreo legătură cu activitatea sa profesională”, a declarat un purtător de cuvânt al Orange Polska. El a precizat că societatea continuă să coopereze cu anchetatorii.

Lenovo lansează un ceas inteligent cu Google Assistant CITEȘTE ȘI Lenovo lansează un ceas inteligent cu Google Assistant

”Cetățeanul chinez este un om de afaceri care lucrează în cadrul unei mari societăți de electronice (...). Polonezul este o persoană cunoscută în cercurile asociate activității cibernetice”, a declarat pentru PAP directorul adjunct al serviciilor securității interne Maciej Wasik..

Cei doi bărbați urmează să fie deținuți timp de trei luni, a declarat un purtător de cuvânt al agenției citat de PAP.

Huawei este numărul unu mondial în domeniul echipamentelor de telecomunicații, cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari (81,7 miliarde de euro) în 2017.

O serie de țări occidentale se tem că Beijingul folosește infrastructurile companiei în scopul spionajului.

Directoarea financiară a grupului Huawei Meng Wanzhou a fost arestată la 1 decembrie în Canada, la cererea Statelor Unite, care suspectează Huawei că a încălcat sancțiunile americane impuse iranului în dosarul nuclear.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
orange polska