Aplicația de mesagerie Telegram, blocată de guvernul Rusiei

Aplicația de mesagerie Telegram, blocată de guvernul Rusiei
scris 13 apr 2018

Guvernul Rusiei a început să blocheze aplicația de mesagerie Telegram, după ce compania care o deține a refuzat să ofere acces la codurile de criptare a mesajelor utilizatorilor, potrivit agenției de presă Tass.

Autoritatea de reglementare a mass media din Rusia vrea să blocheze această aplicație, deoarece firma a refuzat să predea coduri de criptare folosite pentru a proteja mesajele utilizatorilor, scrie bbc.com.

Telegram a ratat un termen limită stabilit pe 4 aprilie pentru a preda codurile solicitate, scrie News.ro.

Compania a transmis că prin modul în care a fost creat, serviciul nu are acces la acele coduri ale clienților.

ULTIMA ORĂ ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul din Galați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul din Galați

Principala agenție de securitate a Rusiei, FSB, a cerut acces la acele coduri, motivând că are nevoie de acestea pentru a citi mesaje cu scopul de a preveni posibile atacuri teroriste pe teritoriul țării.

Într-un dosar depus la o instanță, autoritatea de reglementare a domeniului media, Roskomnadzor, a menționat că Telegram a eșuat în a respecta obligațiile legale ca „distribuitor de informații”.

Pavel Chikov, avocat al companiei Telegram, a spus că această încercare de a opri aplicația de la a fi folosită în Rusia este „lipsită de temei”.

„Cerințele FSB de a obține acces la conversațiile private ale utilizatorilor sunt neconstituționale, fără temei, și nu pot fi îndeplinite din punct de vedere tehnic și legal”, a spus Pavel Chikov.

Aplicația de mesagerie Telegram este foarte populară în Rusia și în mai multe teritorii din Orientul Mijlociu. Potrivit companiei, Telegram are peste 200 de milioane de utilizatori activi.

Popularitatea aplicației a crescut, datorită accentului pe care îl pune pe criptare, ce împiedică multe metode de accesare a comunicărilor confidențiale prin intermediul acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
rusia