Atenție - din iulie intri în Grecia doar cu un cod de bare

Atenție - din iulie intri în Grecia doar cu un cod de bare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2020

Turiștii care vor ajunge în Grecia începând cu 1 iulie vor trebui să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în țară, și vor primi un cod de bare care va determina dacă trebuie să fie supuși unui test de depistare a coronavirusului la sosire, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

Guvernul de la Atena a pus capăt în weekend procedurii de testare aleatorie a călătorilor în funcție de țara de origine, care a provocat confuzie în rândul turiștilor. Aceștia nu știau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testați sau vor fi plasați în carantină după ce au aterizat pe aeroporturile din Atena și Salonic, scrie Agerpres.

Progrese în reglementarea recunoașterii faciale CITEȘTE ȘI Progrese în reglementarea recunoașterii faciale

Grecia, o țară care a fost relativ scutită de pandemia de coronavirus, cu 191 de decese, a demarat o vastă campanie promoțională destinată relansării turismului, sector responsabil pentru un sfert din Produsul său Intern Brut, în ideea de a-i liniști pe potențialii vizitatori cât și pe grecii care se tem de o relansare a pandemiei odată cu revenirea turiștilor.

FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare CITEȘTE ȘI FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare

Guvernul elen a introdus un nou protocol, care cere turiștilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosirea în țară, care conține datele personale, precum țara de origine sau țările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcție de codul de bare, turistul va fi direcționat spre ieșire sau spre spațiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aștepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecție civilă.

Grație acestei noi proceduri "vom aveam șanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate", a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experți înființat la Ministerul Sănătății din Grecia.

Începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaționale, iar porturile din Patras și Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism