Austria extinde controalele la frontierele cu Ungaria și Slovenia

Austria extinde controalele la frontierele cu Ungaria și Slovenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Austria intenționează să prelungească controalele la frontierele sale cu Slovenia și Ungaria cu încă șase luni, începând cu 11 mai, a declarat marți ministrul de interne Gerhard Karner la radio ORF, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La 11 mai expiră actuala suspendare de șase luni a liberei circulații la granița cu Slovenia și Ungaria, scrie Hotnews.ro.

YouTube lansează noi facilități pentru abonații Premium CITEȘTE ȘI YouTube lansează noi facilități pentru abonații Premium

„Vom informa Comisia Europeană în zilele următoare că va trebui să prelungim aceste controale la frontieră", a declarat Karner, adăugând că suspendarea regulilor de liberă circulație în spațiul Schengen la aceste granițe este necesară pentru a combate imigrația ilegală.

Controalele au fost introduse în timpul crizei refugiaților din 2015, când zeci de mii de migranți și refugiați au ajuns în Europa Occidentală pe așa-numita „rută balcanică”, traversând Grecia, Macedonia de Nord, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria.

La frontierele interne din spațiul Schengen, din care fac parte 22 de țări din UE și alte patru state vecine, în mod normal nu sunt făcute controale.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
controale
frontiera