Austria va închide șapte moschei și va expulza mai mulți imami

Austria va închide șapte moschei și va expulza mai mulți imami
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2018

Austria a anunțat că va închide șapte moschei și va expulza mai mulți imami finanțați de țări străine, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat că decizia vine pentru a contracara islamul politic. Guvernul a anunțat că 60 dintre cei 260 de imami din Austria sunt investigați de autoritățile austriece, scrie News.ro.

Unele moschei sunt suspectate că ar avea conexiuni cu naționaliștii turci. În aprilie, au fost făcute publice imagini cu copii îmbrăcați în uniforma armatei turce care reconstituiau bătălia de la Gallipoli din timpul Primului Război Mondial.

EXCLUSIV Poșta și-a numit un nou director CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poșta și-a numit un nou director

Presa din Austria informează că în timpul reconstituirii, copiii se prefăceau morți și erau acoperiți cu steagul Turciei, înăuntrul unei moschei condusă de o organizație islamică turcă numită ATIB.

„Societățile paralele, islamul politic și tendințele de radicalizare nu își au locul în țara noastră”, a declarat Kurz.

Autoritățile lucrează cu o organizație musulmană numită IGGO pentru a identifica moscheile și imamii suspectați că ar avea legături cu mișcările radicale sau naționaliste.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
imami