Banca Centrală a Turciei se așteaptă la o inflație de 23,5% în 2018

Banca Centrală a Turciei se așteaptă la o inflație de 23,5% în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2018

Banca Centrală a Turciei și-a majorat, miercuri, în mod semnificativ prognoza de inflație pentru acest an și anul viitor, și totodată a promis că va continua să înăsprească politica monetară dacă va fi nevoie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lira turcească s-a depreciat cu aproape o treime în raport cu dolarul în acest an, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a prețului alimentelor și combustibililor, investitorii fiind îngrijorați cu privire la efectele asupra economiei reale și sectorului bancar, scrie Agerpres.

România a căzut 7 locuri în topul Doing Business, din cauza îngreunării procesului de demarare a unei afaceri. Stăm cel mai bine în lume la tranzacțiile transfrontaliere CITEȘTE ȘI România a căzut 7 locuri în topul Doing Business, din cauza îngreunării procesului de demarare a unei afaceri. Stăm cel mai bine în lume la tranzacțiile transfrontaliere

Guvernatorul Murat Cetinkaya a anunțat miercuri că Banca Centrală a Turciei a decis să își majoreze prognoza de inflație pentru 2018 până la 23,5%, de la 13,4%, iar cea pentru 2019 la 15,2%, de la 9,3%. De asemenea, a fost majorată și prognoza de inflație pentru 2020 până la 9,5%, de la 6,7% cât se estima în precedentul raport privind inflația.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrala a turciei
lira
inflatie