Banca Rusiei recomandă companiilor să își transfere rezervele valutare din țările "neprietenoase''

Banca Rusiei recomandă companiilor să își transfere rezervele valutare din țările "neprietenoase''
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2022

Banca Centrală a Rusiei a recomandat Guvernului de la Moscova să ordone companiilor de stat să își transfere rezervele valutare din țările "neprietenoase'', care au impus sancțiuni Moscovei, spre țările care nu au impus astfel de sancțiuni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, Banca Rusiei a anunțat că va introduce noi măsuri destinate să reducă operațiunile în dolari și euro ale băncilor comerciale, accelerând un fenomen de de-dolarizare prin care oficialii speră că vor putea proteja economia rusească și cetățenii de unele restricții internaționale, scrie Agerpres.

Avtovaz, principalul producător de automobile din Rusia, le oferă angajaților bani dacă părăsesc voluntar compania CITEȘTE ȘI Avtovaz, principalul producător de automobile din Rusia, le oferă angajaților bani dacă părăsesc voluntar compania

Occidentul a impus sancțiuni fără precedent sectorului bancar rusesc, ca răspuns la invadarea Ucrainei, blocând accesul marilor bănci rusești la sistemul global de plăți SWIFT și limitând capacitatea lor de a opera cu valută. În replică, Moscova consideră 'neprietenoase' toate statele care i-au impus sancțiuni după invazia în Ucraina, inclusiv Japonia, SUA și toate statele membre ale Uniunii Europene.

"Se recomandă organizațiilor non-financiare să își transfere fondurile în valută acumulate în țările "neprietenoase'' spre alte țări", susține Banca Rusiei într-un raport privind piața financiară.

Anterior, Banca centrală a Rusiei a ordonat unor companii să nu mai publice bilanțuri financiare. Joi, instituția a revenit și a apreciat că este important să fie reluată publicarea situațiilor financiare, reducând în paralel riscurile sancțiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca rusiei
bani