Băncile rusești au pierdut 25 de miliarde de dolari în primul semestru

Băncile rusești au pierdut 25 de miliarde de dolari în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2022

Băncile rusești au înregistrat pierderi cumulate de aproape 25 de miliarde de dolari în primul semestru din acest an, potrivit prim vicepreședintelui Băncii Centrale a Rusiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dmitri Tulin, prim vicepreședinte al Băncii Centrale a Rusiei, a declarat într-un interviu acordat publicației ruse de afaceri RBC, că valoarea combinată a pierderilor suferite de băncile rusești în primul semestru din 2022 se ridică la 1.500 miliarde de ruble (24,95 miliarde de dolari), scrie Reuters, citată de Agerpres.

Taxa de solidaritate - Cum vor fi supraimpozitați producătorii de energie electrică. Romgaz și OMV Petrom nu vor putea să vândă gaze din zăcămintele lor propriilor centrale la prețuri de piață CITEȘTE ȘI Taxa de solidaritate - Cum vor fi supraimpozitați producătorii de energie electrică. Romgaz și OMV Petrom nu vor putea să vândă gaze din zăcămintele lor propriilor centrale la prețuri de piață

Este pentru prima dată de la invadarea Ucrainei de către Rusia când un oficial dezvăluie rezultatele financiare din sectorul bancar rus.Aproximativ două treimi din pierderile sectorului bancar rus sunt legate de operațiunile valutare, a explicat Tulin.

Acesta a adăugat că sunt "șanse de peste 50%" ca pierderile pe ansamblul acestui an să nu depășească suma de 1.500 miliarde de ruble din primul semestru din 2022.

Pierderile sunt înregistrate în special în rândul marilor bănci. Instituțiile cu probleme financiare au raportat pierderi combinate de 1.900 miliarde de ruble (31,60 miliarde de dolari), în timp ce creditorii profitabili au obținut câștiguri combinate de 400 miliarde de ruble (6,65 miliarde de dolari), a anunțat Tulin.

Acesta a adăugat că Banca Centrală a Rusiei nu se așteaptă la repetarea crizei bancare din 2014-2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
rusia