BMW amână construirea fabricii din Ungaria, investiție pierdută de România

BMW amână construirea fabricii din Ungaria, investiție pierdută de România
scris 6 mai 2020

Grupul german BMW va amâna construcția fabricii de un miliard de euro din Debrecen, Ungaria, pentru a conserva numerarul, în contextul scăderii cererii, cauzată de extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunțat miercuri directorul financiar Nicolas Peter, transmite Reuters.

"Pe fondul actualei situații, vom întârzia o serie de proiecte, cum ar fi uzina din Ungaria. Alte proiecte vor fi reconsiderate cu atenție", a precizat oficialul BMW.

Pe plan global vânzările de mașini scad semnificativ, din cauza măsurilor adoptate pentru a ține sub control epidemia, scrie Agerpres.

Wizz Air lansează noi curse din Viena, inclusiv spre Constanța. Compania avansează prețuri mici CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează noi curse din Viena, inclusiv spre Constanța. Compania avansează prețuri mici

În august 2018, BMW a anunțat că va construi o noua uzină în Ungaria, în apropierea orașului Debrecen, la mai puțin de 40 de kilometri de granița cu România. Este vorba de o investiție de un miliard de euro pentru noua uzina la Debrecen, care va avea o capacitate de până la 150.000 de unități pe an și va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
ungaria