Fiat Chrysler raportează pierderi de 1,7 miliarde de euro, dar confirmă planurile de fuziune cu PSA

Fiat Chrysler raportează pierderi de 1,7 miliarde de euro, dar confirmă planurile de fuziune cu PSA
scris 6 mai 2020

Producătorul auto Fiat Chrysler a raportat pierderi trimestriale de 1,7 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari), din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar a dat asigurări că planurile de fuziune cu PSA nu sunt modificate, transmit DPA și Reuters.

Anul trecut, grupul francez PSA și compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au anunțat finalizarea acordului de fuziune cu caracter obligatoriu, care va crea al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și Toyota. Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule, scrie Agerpres.

Ryanair și Wizz Air - prăbușire aproape totală a numărului de pasageri CITEȘTE ȘI Ryanair și Wizz Air - prăbușire aproape totală a numărului de pasageri

În pofida "unei perioade neașteptate și fără precedent", FCA își menține angajamentul "de a finaliza tranzacția cu PSA până la finalul lui 2020 sau începutul lui 2021", se arată într-un comunicat al companiei italo-americane.

Veniturile nete ale FCA au scăzut cu 16% în primul trimestru din 2020, la 20,6 miliarde de euro, în timp ce vânzările au înregistrat un declin de 21%, la 818.000 vehicule.

Profitul operațional ajustat s-a redus la 52 milioane de euro în primele trei luni din 2020, de la 2,1 miliarde de euro în trimestrul patru din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
psa