Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2022

Bulgaria a exportat arme în valoare de aproximativ 2,3 miliarde de euro în perioada ianuarie-august 2022 către peste 50 de țări din întreaga lume, a declarat ministrul economiei și industriei bulgar Nikola Stoianov, informează miercuri novinite.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''După ce mi-am preluat mandatul, a avut loc o ședință a Comisiei interdepartamentale pentru controlul și neproliferarea armelor de distrugere în masă. Pentru perioada 1 ianuarie - 2 august, valoarea armelor exportate este 2.312.610.827 de euro", a spus Stoianov în parlamentul bulgar, răspunzând unei întrebări adresate de lidera Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova, fost ministru al economiei.

GALERIE FOTO Fenomen ciudat în Capitală: În unele zone a nins puternic, în timp ce în alte părți nu a căzut niciun fulg CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Fenomen ciudat în Capitală: În unele zone a nins puternic, în timp ce în alte părți nu a căzut niciun fulg

Printre țările destinatare ale exporturilor de arme bulgare se află Austria, Uganda, India, Germania, Polonia, Croația și Azerbaidjan, scrie Agerpres.

Potrivit lui Stoianov, în perioada mandatului precedentului guvern bulgar cu atribuții depline, au fost autorizate exporturi de produse speciale către România în valoare de 250 de milioane de euro, iar în timpul guvernului interimar - în valoare de 127 milioane de euro.

Despre politica guvernului interimar privind exportul de arme și produse cu dublă utilizare (civilă și militară), Stoianov a spus că aceasta este responsabilă, consecventă și în concordanță cu acordurile bilaterale privind controlul exportului și cu sancțiunile internaționale.

De partea sa, Kornelia Ninova a spus că în mandatul ei de ministru al economiei ''nici măcar un glonț nu a fost exportat în Ucraina''.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
arme
export