Elon Musk a acceptat să furnizeze Ucrainei alte câteva mii de terminale Starlink

Elon Musk a acceptat să furnizeze Ucrainei alte câteva mii de terminale Starlink
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2022

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihailo Fedorov, a declarat într-un interviu acordat Bloomberg că firma lui Elon Musk a acceptat să furnizeze Ucrainei alte câteva mii de terminale pentru internetul prin satelit Starlink, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit lui Fedorov, compania Space Exploration Technologies a lui Musk va trimite peste 10.000 de dispozitive la Kiev în următoarele luni pentru a furniza internet pe teren, arată G4Media.ro.

Firma de criptomonede Voyager Digital își vinde activele către Binance.US, într-o tranzacție de circa 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Firma de criptomonede Voyager Digital își vinde activele către Binance.US, într-o tranzacție de circa 1 miliard de dolari

„SpaceX și Musk răspund rapid la probleme și ne ajută”, a declarat Fedorov, citat de Bloomberg, care a precizat că a vorbit direct cu Elon Musk. „Musk ne-a asigurat că va continua să sprijine Ucraina. Când am avut o pană de curent de mare amploare, i-am trimis un mesaj în aceeași zi, iar el a reacționat imediat și a luat deja unele măsuri. El înțelege situația”, a spus Fedorov.

Totodată, Bloomberg notează că un reprezentant al SpaceX nu a răspuns la solicitarea publicației de a comenta cuvintele lui Fedorov.

Publicația precizează că, de la începutul războiului, Ucraina a primit aproximativ 22 de mii de terminale pentru comunicațiile prin satelit Starlink.

Cu ceva timp în urmă, Musk a cerut Departamentului american al Apărării să plătească costurile asociate cu furnizarea de terminale de satelit Ucrainei. Declarațiile sale au indignat mulți politicieni, după care șeful SpaceX a declarat că va continua să ajute Kievul, indiferent de circumstanțele financiare.

Fedorov a mai spus că guvernele mai multor țări din Uniunea Europeană sunt gata să ajute la plata serviciilor SpaceX, dar nu a precizat care sunt acestea. „Până în prezent, toate problemele financiare au fost rezolvate”, a afirmat ministrul ucrainean. Totuși, potrivit acestuia, guvernul ucrainean va trebui să caute fonduri suplimentare în primăvară. „Nu există alternativă la comunicațiile prin satelit”, a spus Fedorov.

El a adăugat că internetul prin satelit este deosebit de necesar într-un moment în care Ucraina a rămas fără electricitate ca urmare a loviturilor rusești asupra infrastructurii critice. „Suntem pregătiți să trăim fără electricitate timp de cel puțin o lună – dacă sunt disponibile comunicațiile mobile și mesajele text”, a declarat Fedorov, citat de Bloomberg.

Experții militari spun că terminalele Starlink sunt deosebit de importante nu numai pentru infrastructura civilă, ci și pe câmpul de luptă, unde comunicațiile prin satelit sunt adesea singura modalitate fiabilă de a îmbunătăți comunicarea între personalul militar.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
internet