Bulgaria, Grecia și Serbia au semnat crearea unui culoar rutier pe care vor testa mașini fără șofer

Bulgaria, Grecia și Serbia au semnat crearea unui culoar rutier pe care vor testa mașini fără șofer
scris 28 iun 2018

Bulgaria, Grecia și Serbia au semnat o scrisoare de intenție pentru crearea unui culoar comun de testare a tehnologiei 5G și a mașinilor autonome. O trece de la mașinile clasice la cele complet autonome este considerată, în general, imposibil de realizat fără adoptarea tehnologiei 5G.

Cele trei state au semnat o scrisoare de inteție în vederea construirii unui culoar rutier Salonic – Sofia – Belgrad. Pe lângă testarea tehnologiilor, țările vor colabora și în vederea adoptării unor politici și reglementări comune legate de mașinile autonome.

Bulgaria, Grecia și Serbia își anunțaseră intenția de a construi un culoar comun pentru testarea 5G încă din primăvară.

Trump amenință cu taxe mai mari “ca niciodată” și spune că mutarea producției în afara SUA este “începutul sfârșitului” pentru Harley-Davidson CITEȘTE ȘI Trump amenință cu taxe mai mari “ca niciodată” și spune că mutarea producției în afara SUA este “începutul sfârșitului” pentru Harley-Davidson

Acordul dintre Bulgaria, Grecia și Serbia este parte a unui program mai amplu al Uniunii Europene în scopul creării unor culoare rutiere pentru testarea și dezvoltarea tehnologiei 5G. Crearea unei astfel de rețele între țările europene va oferi un mediu proprice pentru dezvoltarea tehnologiei 5G și va permite testarea de mașini fără șofer pe sute de kilometri de autostrăzi.

În 2017, 29 de state din Europa, inclusiv România, au semnat o scrisoare de intenție în vederea cooperării pentru testarea de mașini autonome. Testele presupun crearea unor culoare auto transfrontaliere.

Orange Romania va testa o rețea 5G la începutul lunii iulie CITEȘTE ȘI Orange Romania va testa o rețea 5G la începutul lunii iulie

Tehnologia 5G ar urma să ofere viteze de acces la internet mobil mai mari și să permită răspândirea soluțiilor inovatoare, ca realitatea augmentată și inteligența artificială, oferind capacitatea de a răspunde corespunzător la consumul tot mai mare de conținut multimedia.

Tehnologia 5G este considerată necesară pentru adoptarea pe scară largă mașinilor complet autonome, având în vedere că automobilele fără șofer necesită transferul rapid al unui volum mare de date. Orice întârziere în procesarea datelor poate duce la accidente.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
grecia
bulgaria
culoar
masini
automobile
fara sofer
autonome
teste
5g
tehnologie
europa