Bulgaria impune noi restricții. ''Nu este loc de panică. Situația este însă gravă."

Bulgaria impune noi restricții. ''Nu este loc de panică. Situația este însă gravă."
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2021

Restaurantele și barurile din Bulgaria vor trebui să-și încheie programul zilnic la ora locală 22:00 începând din 7 septembrie, în timp ce competițiile sportive din spații închise se vor desfășura fără spectatori, a anunțat ministrul interimar al sănătății bulgar Stoicho Kațarov, în contextul unei recrudescențe a COVID-19 în țara balcanică, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

''Nu este loc de panică. Situația este gravă, dar nu scăpată de sub control. Rata mică a vaccinării ne obligă să impunem aceste măsuri'', a declarat Kațarov.

Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat CITEȘTE ȘI Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat

Conform noile restricții, care vor fi în vigoare până la 31 octombrie, festivalurile muzicale vor fi interzise, iar teatrele și cinematografele vor funcționa la cel mult 50% din capacitate, scrie Agerpres.

Elevii vor putea participa fizic la cursuri odată cu începerea anului școlar pe 15 septembrie, dar în cazul continuării creșterii noilor cazuri este avută în vedere trecerea la cursuri online.

Bulgaria, care are cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a înregistrat o creștere a numărului de noi cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni, majoritatea fiind cu varianta Delta.

Slovacia pune oficial capăt utilizării vaccinului rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V CITEȘTE ȘI Slovacia pune oficial capăt utilizării vaccinului rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V

Numai joi dimineață Bulgaria - țară cu aproximativ 7 milioane de locuitori - a raportat 1.745 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

De la începutul pandemiei până în prezent 18.950 de persoane au decedat în Bulgaria din cauza COVID-19. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
restrictii