Bulgaria: Procurorul șef a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv la trecerea mașinii sale. "Bomba era clar menită să ucidă."

Bulgaria: Procurorul șef a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv la trecerea mașinii sale. "Bomba era clar menită să ucidă."
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2023

Procurorul șef al Bulgariei Ivan Gheșev a scăpat nevătămat după explozia unui dispozitiv la trecerea mașinii sale oficiale. Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deși Ministerul de Interne a vorbit doar de un "incident", relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menționat că nimeni nu a fost rănit în "incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe șoseaua dintre Samokov și Kovacevtsi, în direcția Sofia", arată Agerpres.

VIDEO Explozii la Kiev și în alte orașe din Ucraina. Sunt alerte de raid aerian în toată țara CITEȘTE ȘI VIDEO Explozii la Kiev și în alte orașe din Ucraina. Sunt alerte de raid aerian în toată țara

El a adăugat însă că "amenințările la adresa vieții și sănătății oricărei persoane sunt absolut inacceptabile" și guvernul va lua măsuri ferme.

"Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii", a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct și director al Serviciului Național de Investigații, adăugând că familia lui Gheșev era cu el în vehicul.

Sarafov a mai precizat că dispozitivul conținea aproximativ trei kilograme de explozibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
bomba