Bulgaria se așteaptă la 1,7 milioane de turiști străini în sezonul de iarnă

Bulgaria se așteaptă la 1,7 milioane de turiști străini în sezonul de iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Bulgaria se pregătește să întâmpine peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă, o creștere semnificativă față de 2019, a anunțat Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize și Evaluări în Turism (IAAT), transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

O parte importantă - aproximativ 62% din numărul turiștilor străini - ar urma să sosească din statele membre UE, ceea ce indică interesul puternic pentru ofertele de iarnă din Bulgaria al călătorilor din blocul comunitar.

FOTO Booking se extinde în România CITEȘTE ȘI FOTO Booking se extinde în România

Pe lângă acest influx, aproximativ 3,5 milioane de bulgari ar urma să-și petreacă vacanțele în țară, în această perioadă, scrie Agerpres.

În contextul conflictelor globale în desfășurare, Draganov a dat asigurări că situația turismului din Bulgaria este în mare parte neafectată de aceste evoluții. Previziunile privind turismul în 2024 sunt optimiste, indicând o creștere de 5% față de 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
iarna
turisti