Bulgaria va organiza alegeri generale pentru a treia oară în acest an

Bulgaria va organiza alegeri generale pentru a treia oară în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2021

Bulgaria va organiza alegeri generale pentru a treia oară în acest an, după ce socialiștii au devenit al treilea partid care a refuzat să conducă un guvern în urma scrutinului parlamentar neconcludent din luna iulie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Socialiștii au renunțat la planurile de formare a unui guvern funcțional după ce potențialii lor aliați, partidul anti-sistem ITN și două partide anti-corupție mai mici au refuzat să îi sprijine, scrie News.ro.

Mii de cadre medicale din Grecia, suspendate pentru refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19 CITEȘTE ȘI Mii de cadre medicale din Grecia, suspendate pentru refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19

Partidul va returna mandatul președintelui pe 7 septembrie.

"Am făcut tot posibilul și am apelat la bun simț și responsabilitate, dar nu a funcționat", a spus liderul socialist Kornlia Ninova.

Președintele Rumen Radev se confruntă cu nevoia de a dizolva Parlamentul, de a numi o nouă administrație interimară și de a convoca alegeri în termen de două luni.

Noile alegeri parlamentare ar putea avea loc cel mai devreme pe 7 noiembrie sau ar putea coincide cu unul dintre cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, pe 14 noiembrie sau pe 21 noiembrie.

Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat CITEȘTE ȘI Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat

Incertitudinea politică prelungită reduce capacitatea Bulgariei de a face față în mod eficient unui al patrulea val al pandemiei de Covid-19 și de a utiliza fondurile de redresare din criza coronavirusului puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Decizia socialiștilor vine după ce atât ITN, care a câștigat la  limită alegerile din iulie, cât și partidul de centru-dreapta GERB al fostului premier Boiko Borissov, au renunțat la încercările de a forma un guvern în Parlamentul divizat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
alegeri
guvern