Candidatul opoziției a câștigat din nou alegerile de la Istanbul

Candidatul opoziției a câștigat din nou alegerile de la Istanbul
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2019

Candidatul opoziției din Turcia, Ekrem Imamoglu, a câștigat și alegerile de duminică de la Istanbul, după ce s-a impus și la scrutinul din martie, care a fost anulat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform rezultatelor anunțate de ntv.com.tr, după numărarea a peste 99 la sută din voturi, Ekrem Imamoglu a obținut 54,03 la sută din voturi (4.698.782), iar Binali Yildirim 45,09 (3.921.201), scrie News.ro.

“Conform rezultatelor, rivalul meu Ekrem Imamoglu conduce cursa. Îl felicit și îi urez succes. Sper că va servi bine Istanbulul”, a spus fostul premier Binali Yildirim.

Proiect de lege împotriva celor care demolează sau vandalizează monumente ale soldatului rus în străinătate CITEȘTE ȘI Proiect de lege împotriva celor care demolează sau vandalizează monumente ale soldatului rus în străinătate

Locuitorii Istanbulului au fost chemați din nou la urne duminică, pentru a-și alege primarul, după ce precedentul scrutin, câștigat de Ekrem Imamoglu, a fost anulat.

Rezultatul scrutinului de duminică este considerat important pentru viitorul președintelui Recep Tayyip Erdogan care, în calitate de fost primar al Istanbulului, a afirmat în repetate rânduri că cine câștigă Istanbulul, câștigă întreaga Turcie.

Imamoglu are 49 de ani, este membru al Partidului Popular Republican și este primar al districtului Beylikduzu din Istanbul.

Yildirim este membru fondator al AKP, partidul lui Erdogan, și a fost prim-ministru în perioada 2016 - 2018, când Turcia a devenit o democrație prezidențială.

viewscnt
Afla mai multe despre
istanbul
alegeri