Cehii nu mai au voie să iasă din casă fără mască

Cehii nu mai au voie să iasă din casă fără mască
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2020

Guvernul ceh a dispus miercuri purtarea obligatorie a măștii sanitare sau a altceva care să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care ies în spațiul public, iar între orele 10:00 și 12:00 numai persoanele cu vârste peste 65 de ani vor avea acces în magazine alimentare și farmacii, măsuri suplimentare luate de guvernul de la Praga împotriva răspândirii coronavirusului, relatează agențiile AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Republica Cehă a achiziționat din China 150.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului, a declarat ministrul ceh al sănătății, Adam Vojtech, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi

Testele vor fi destinate cu prioritate locuitorilor din 21 de localități din regiunea Olomouc, în estul țării, unde s-a înregistrat cea mai intensă răspândire a coronavirusului și au fost plasate în carantină.

Potrivit AFP, aceste teste rapide permit detectarea, cu mare probabilitate, a prezenței virusului în 20-25 de minute, față de circa șase ore pentru testele normale. Testele rapide vor fi de asemenea puse la dispoziția poliției, armatei și marilor spitale. În caz de îndoieli asupra rezultatului, testele rapide pot fi urmate de teste obișnuite.

Guvernul ceh mai dorește să cumpere din China combinezoane de protecție și aparate pentru respirație.

În Republica Cehă erau miercuri confirmate 464 de cazuri de infectare cu coronavirus. Frontierele acestei țări au fost deja închise atât pentru străinii care vor să intre în țară cât și pentru cetățenii cehi care ar dori să plece în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
masca
cehia