Centrala nucleară din Zaporojie a rămas din nou fără conexiunea esențială la rețea, potrivit ucrainenilor

Centrala nucleară din Zaporojie a rămas din nou fără conexiunea esențială la rețea, potrivit ucrainenilor
scris 8 oct 2022

Centrala nucleară din Zaporojie, ocupată din martie de Rusia, și-a pierdut conexiunea la alimentarea electrică externă sâmbătă dimineața devreme în urma unui bombardament, a declarat societatea nucleară ucraineană Energoatom, acuzând de această situație Rusia, potrivit Reuters.

Energoatom a declarat că uzina își obține în prezent electricitatea pentru a-și acoperi propriile necesități de la generatoarele sale diesel pentru cazuri de urgență, scrie Agerpres.ro.

"Generatoarele diesel s-au activat automat. Rezervele de carburant diesel disponibile pentru funcționarea lor în acest mod vor fi suficiente pentru zece zile", a transmis societatea pe Telegram, subliniind necesitatea reparării și restabilirii liniilor electrice ale uzinei, prin care se conectează la sistemul energetic.

"În această noapte, la ora (locală) 00:59, din cauza unui nou bombardament al trupelor ruse, ultima linie de alimentare cu energie electrică - linia Dniprovska de 750 de kilowați - a fost avariată și deconectată de la sistemul de alimentare", indică Energoatom în postarea sa pe Telegram.

"În consecință, centrala nucleară din Zaporojie a fost deconectată complet", conform acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
zaporojie
centrala nucleara
razboi ucraina