Chirtoacă, fotografiat pe stradă pentru că mergea la Procuratură, nu a încălcat termenii arestului la domiciliu - procuror

Chirtoacă, fotografiat pe stradă pentru că mergea la Procuratură, nu a încălcat termenii arestului la domiciliu - procuror

Foto: Point.md

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2017

Procurorul însărcinat cu dosarul primarului capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, a explicat că acesta a mers marți și miercuri, atunci când a fost fotografiat în centrul Chișinăului, la Procuratura Anticorupție, unde fusese citat. El a oferit explicația după ce presa a publicat imagini cu edilul pe stradă, deși acesta se află în arest la domiciliu, relatează UNIMEDIA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorul Dumitru Robu a subliniat că, în acest caz, Chirtoacă nu poate fi suspectat de încălcarea condițiilor arestului la domiciliu. În plus, el a precizat că primarul este verificat de autorități prin apeluri telefonice la domiciliul său, scrie News.ro.

Edilul a fost fotografiat pe strada Mihai Viteazul, din centrul Chișinăului, iar imaginile au fost trimise Point.md.

Totodată, liderul grupului PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a scris marți pe Facebook că Dorin Chirtoacă ar fi fost surprins în timp ce intra în oficiul poștal din sectorul Ciocana al orașului.

Trump a decis să retragă SUA din Acordul de la Paris pentru combaterea încălzirii climatice CITEȘTE ȘI Trump a decis să retragă SUA din Acordul de la Paris pentru combaterea încălzirii climatice

Consilierul socialist a promis chiar și un premiu pentru cei care vor reuși să-l fotografieze sau să-l filmeze pe edil în timp ce încalcă madatul de arest la domiciliu.

„Se spune ca Dorin Chirtoacă se plimba azi (marți – n.r.) pe la Ciocana, a intrat la poșta, după la Telecom. Interesant, dacă e adevărat, s-ar putea cere înregistrarea de la camere de luat vederi. Cred că nu e caz singular, cine face o poza sau înregistrare...un premiu bun. Ca să nu fim chiar toți prostiți”, a scris Ion Ceban.

Pe 26 mai, primarul general, Dorin Chirtoacă, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Edilul este bănuit de trafic de influență, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirtoaca