Consiliul Concurenței a efectuat controale la E-Distribuție Muntenia. Este investigat un posibil abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenței a efectuat controale la E-Distribuție Muntenia. Este investigat un posibil abuz de poziție dominantă
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2017

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la E-Distribuție Muntenia (fostă Enel Distribuție Muntenia) și la sediile a patru companii care proiectează și execută instalații de racordare la rețeaua electrică: Electrical Power Consulting SRL, Simco International Impex SRL, Institutul de Studii si Proiectari Energetice – ISPE SA și Servicii Energetice Muntenia SA.

Inspecțiile au fost efectuate în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă al operatorului de distribuție a energiei electrice, E-Distribuție Muntenia, în zona pentru care deține licență emisă de ANRE, cu efecte și pe piața serviciilor conexe, respectiv elaborarea studiilor de soluție, proiectarea și execuția instalațiilor de racordare etc.

Autoritatea de concurență suspectează că E-Distribuție Muntenia ar discrimina unele companii prestatoare de servicii conexe prin selectarea unor operatori pe alte criterii decât cele prevăzute de legislația în vigoare. În acest fel, ar putea fi afectați și consumatorii prin influențarea de către EDM a soluțiilor tehnice propuse utilizatorilor, a duratei și a costurilor de racordare la rețeaua de energie electrică, precum și a opțiunii utilizatorilor de a alege prestatorii de servicii conexe.

Persoanele fizice și juridice vor putea cere despăgubiri companiilor care au încălcat legislația în domeniul concurenței CITEȘTE ȘI Persoanele fizice și juridice vor putea cere despăgubiri companiilor care au încălcat legislația în domeniul concurenței

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurențiale analizate. Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
e-distributie muntenia