Comisia Europeană a extins investigația privind fabrica Samsung din Ungaria

Comisia Europeană a extins investigația privind fabrica Samsung din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2021

Comisia Europeană a extins investigația care durează de aproape doi ani privind ajutorul de stat acordat de Ungaria grupului sud-coreean Samsung SDI Co Ltd pentru uzina care produce baterii pentru automobilele electrice, după ce Budapesta a transmis noi informații, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung SDI, o companie afiliată a concernului Samsung Electronics Co Ltd, a început în 2018 să producă baterii destinate automobilelor electrice la o uzină din Goed, 30 de kilometri nord de Budapesta, Ungaria. Această facilitate are o capacitate de producție de 50.000 de baterii pe an, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

În octombrie 2019, Comisia Europeană a deschis o investigație pentru a evalua dacă planurile Ungariei de a acorda ajutor de stat de 108 milioane de euro (128,5 milioane de dolari) îndeplinesc reglementărilor blocului comunitar privind concurența.

"Acum Ungaria argumentează că Samsung ar fi putut beneficia de o subvenție pentru investiții și de reduceri de taxe, dacă ar fi ales o locație în afara UE, ceea ce sporește viabilitatea desemnării Ungariei pentru a găzdui uzina", a apreciat Executivul comunitar.

De asemenea, Budapesta a prezentat dovezi care arată că Samsung a căutat în Europa o locație alternativă pentru unitatea sa.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

În februarie, Samsung SDI anunța că va investi 942 miliarde de woni (849 milioane de dolari) pentru a-și extinde uzina din Ungaria care produce baterii pentru automobilele electrice.

Samsung SDI, printre clienții căreia se numără Ford Motor Co și BMW AG, analizează, de asemenea, posibilitatea construirii unei a doua uzine de baterii în Ungaria, însă deocamdată nu a fost decis un calendar pentru lucrările de construcție, a precizat un oficial al grupului sud-coreean pentru Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ungaria