Cafenelele din Moscova acceptă doar clienți care dețin coduri sanitare QR

Cafenelele din Moscova acceptă doar clienți care dețin coduri sanitare QR
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2021

Locuitorii din Moscova trebuie să dețină coduri QR pe telefoanele lor mobile pentru a putea să cumpere cafea în capitala Rusiei, în virtutea noilor reglementări locale care impun proprietarilor de cafenele să îi servească doar pe clienții care pot să prezinte o dovadă ce atestă vaccinarea anti-COVID-19, imunizarea dobândită în urma trecerii prin boală sau un test cu rezultat negativ, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile restricții, care vizează și băuturile și alimentele servite în baruri și restaurante, au intrat în vigoare în contextul în care autoritățile ruse încearcă să limiteze creșterea numărului de infectări în capitala rusă, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

"Situația cauzată de coronavirus în Moscova rămâne extrem de dificilă", a declarat primarul moscovit, Serghei Sobian, pentru agenția de presă TASS.

"Pe parcursul ultimei săptămâni, am stabilit noi recorduri în privința numărului de spitalizări, de persoane internate la terapie intensivă și de decese provocate de coronavirus", a adăugat primarul Moscovei.

Conform noilor reglementări, clienții cafenelelor, barurilor și restaurantelor vor trebui să prezinte un cod QR pe telefoanele lor mobile care arată că au fost vaccinați, că au trecut prin infecție - și au dobândit astfel imunitate - sau că au făcut recent un test COVID-19 al cărui rezultat este negativ, înainte de a putea fi serviți.

Aceste stabilimente vor putea totuși să servească și clienți care nu dețin coduri QR, însă doar pe terase și verande în aer liber, până pe 12 iulie.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Rusia a raportat 21.650 de cazuri noi de infectare luni, inclusiv 7.246 la Moscova, precum și 611 de decese asociate COVID-19 la nivelul întregii țări.

Autoritățile ruse au pus această creștere a numărului de infectări pe seama variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă, precum și a evoluției lente a campaniei de vaccinare.

Prim-ministrul Mihail Mișustin a anunțat vineri că 21 de milioane de rezidenți ruși s-au vaccinat împotriva COVID-19 din populația totală a țării, care are 144 de milioane de locuitori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coduri sanitare qr
moscova
cafenele