Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank

Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank
scris 1 ian 2022

Holdingul imobiliar ungar BDPST Zrt, deținut de ginerele premierului Viktor Orban, va achiziționa o participație de 57% la Granit Bank, valoarea tranzacției nefiind dată publicității, transmite Reuters.

BDPST va achiziționa participația de la firma ungară de consultanță E.P.M., controlată de președintele director general al Granit Bank, Eva Hegedus, scrie Agerpres.

China reduce subvențiile la automobilele electrice și hibride în 2022 CITEȘTE ȘI China reduce subvențiile la automobilele electrice și hibride în 2022

Bilanțul Granit Bank totalizează aproape 700 miliarde de forinți (2,14 miliarde de dolari), și gestionează conturile a aproximativ 80.000 de clienți.

Tranzacția trebuie aprobată de Banca Centrală a Ungariei (NHB).

Într-un comunicat, BDPST a anunțat că sprijină strategia Granit Bank de investitor financiar pe termen lung și planificata majorare de capital.

BDPST a fost înființată în 2015 de Istvan Tiborcz, ginerele lui Orban, iar în ultimii ani a ajuns la un portofoliu de proprietăți imobiliare în Budapesta și pe plan național, dar și hoteluri în Austria.

Conform clasamentului realizat de jurnalistul maghiar Peter Szakonyi, Tiborcz este pe locul 37 în topul celor mai bogate persoane din Ungaria.

Principalele instituții financiare din Ungaria sunt grupul local OTP Bank și diviziile locale ale băncilor KBC Groep, Erste Group Bank, Raiffeisen, UniCredit și Intesa SanPaolo. 

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
granit bank