Erdogan le cere turcilor să își păstreze economiile în moneda națională

Erdogan le cere turcilor să își păstreze economiile în moneda națională
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2021

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că turcii ar trebui să își păstreze economiile în lira turcească și că recenta volatilitate a ratei de schimb se află în mare parte sub control după ce moneda națională s-a devalorizat semnificativ în ultimele două luni, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Vreau ca cetățenii mei să își păstreze economiile în moneda națională, să își facă afacerile în moneda națională. Recomand asta", a spus Erdogan într-un discurs la Istanbul, scrie Agerpres.

Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu” CITEȘTE ȘI Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu”

"Să nu uităm: dacă nu folosim moneda noastră ca etalon, suntem condamnați să ne scufundăm. Vom merge înainte cu lira turcească, moneda noastră, nu cu o valută sau alta", a adăugat președintele turc.

În discursul său, adresat oamenilor de afaceri, Erdogan a mai făcut apel la turci să își depună în sistemul bancar economiile în aur și a reiterat opinia sa nonconformistă conform căreia ratele dobânzilor sunt cauza inflației.

"Pentru o perioadă de timp, am purtat lupta de a salva economia turcă de ciclul ratelor ridicate ale dobânzilor și inflația mare și de a o pune pe drumul creșterii prin investiții, ocuparea locurilor de muncă, producție, exporturi și surplusul de cont curent", a afirmat președintele.

"Ratele dobânzilor când scad, când cresc. Prieteni, haideți să scoatem asta din registrele noastre. Ratele dobânzilor îi îmbogățesc pe cei bogați și îi sărăcesc pe cei săraci", a spus el.

Economiile turcilor s-au erodat în ultimele luni din cauza prăbușirii lirei, deși aceasta și-a mai revenit de la raportul istoric de 18,4 față de dolar înregistrat săptămâna trecută, după introducerea unei scheme de stat pentru protejarea depozitelor locale în fața pierderilor cauzate de deprecierea în raport cu principalele monede străine

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia