Consiliul Europei vrea un tribunal penal internațional care să-l judece pe Putin

Consiliul Europei vrea un tribunal penal internațional care să-l judece pe Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2022

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) îndeamnă la înființarea unui ”Tribunal Penal Internațional (TPI) ad-hoc”, care să judece ”autorii crimei de agresiune împotriva Ucrainei”, atacată de peste două luni de către Rusia, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Organul parlamentar al Consiliului Europei (CoE), cu sediul la Strasbourg, îndeamnă într-un comunicat cele 48 de ”state membre și observatorii Organizației” să înființeze ”de maximă urgență” un TPI cu ”mandatul de a ancheta și angaja urmăriri” cu privire la crima de agresiune ”care ar fi fost comisă de către lideri politici și militari din Federația rusă”, scrie News.ro.

Rușii de la Pravda scriu că România este prima candidată pentru lovituri cu rachete Kalibr: Bucureștiul ar putea invada Transnistria CITEȘTE ȘI Rușii de la Pravda scriu că România este prima candidată pentru lovituri cu rachete Kalibr: Bucureștiul ar putea invada Transnistria

Acest TPI ar urma ”să aplice definiția crimei de agresiune” definită de către dreptul internațional cutumiar și să-și aibă sediul la Strasbourg, în estul Franței, din cauza ”sinergiilor care pot exista cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului” (CEDO), brațul judiciar al CoE, apreciază APCE.

APCE își ține în această săptămână sesiunea de primăvară, consacrată ”consecințelor agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”.

Acest tribunal penal ar urma să aibă puterea să emită ”mandate internaționale de arestare, fără să fie restrânse de imunitatea” de stat sau a șefilor de stat și de guverne, anunță APCE.

Adunarea se declară ”îngrozită de războiul de agresiune” declanșat de către Rusia și ”înmărmurită de informații” care evocă ”atrocități” împotriva unor ”civili”.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul europei
tribunal
putin