Copiii și persoanele de peste 65 de ani vor primi medicamente gratuite în Polonia

Copiii și persoanele de peste 65 de ani vor primi medicamente gratuite în Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2023

Președintele polonez Andrzej Duda a semnat un proiect de lege pentru extinderea cercului de persoane care au dreptul la medicamente gratuite și a inclus în acesta și persoanele sub 18 ani, precum și pe cele în vârstă de peste 65 de ani, a informat Agenția de presă poloneză PAP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Duda a semnat deja legea, care este un amendament la legea existentă privind asistența medicală finanțată de stat și rambursarea cheltuielilor pentru medicamente, în prezența prim-ministrului Mateusz Morawiecki, arată Rador.

Trump, acuzat că și-a \ CITEȘTE ȘI Trump, acuzat că și-a "umflat" averea cu "miliarde de dolari" din 2011 până în 2021

Până la semnarea amendamentului, doar persoanele cu vârsta de peste 75 de ani aveau dreptul la medicamente gratuite, fiind pe lista Ministerului Sănătății, a informat BTA. Liderul partidului de guvernământ, viceprim-ministrul Jarosław Kaczyński, a anunțat acest pas la mijlocul lunii mai, în timpul congresului partidului Dreptate și Justiție.

”În octombrie vor avea loc alegeri în Polonia, care se pot dovedi a fi fatidice pentru viitorul Europei. Partidul de guvernământ „Lege și Justiție” nu ascunde că vede în potențialul său al treilea mandat o oportunitate de a „încheia” sistemul. Acesta vrea să aibă control asupra instanțelor, presei și altor instituții independente, ceea ce va face imposibil ca opoziția să concureze cu autoritățile”, scrie politologul bulgar Ivan Krâstev.

viewscnt
Afla mai multe despre
medicamente
polonia