Coronavirus: Austria începe testarea în masă a populației

Coronavirus: Austria începe testarea în masă a populației
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2020

Testarea în masă pentru noul tip de coronavirus se va desfășura în Austria în două etape, în decembrie și în ianuarie, pentru a preveni impunerea altor perioade de carantină, a anunțat vineri guvernul austriac, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Black Friday pe comandă CITEȘTE ȘI Black Friday pe comandă

"Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga țară", a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit unui comunicat. "Vom putea identifica rapid un număr mare de persoane contaminate și vom putea să rupem lanțul infectărilor", a adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Șapte milioane de teste antigen care permit aflarea rezultatului în câteva minute au fost comandate de Austria, țară cu 8,9 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Testarea va începe cu profesorii și educatorii, pe 5 și 6 decembrie, când în Austria ar urma să se încheie a doua perioadă de carantină. Apoi vor fi testați ofițerii de poliție, după care va urma o fază de testare voluntară a întregii populații.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
testare
covid-19