Croația revocă decizia de majorare a vârstei de pensionare, în urma protestelor sindicatelor

Croația revocă decizia de majorare a vârstei de pensionare, în urma protestelor sindicatelor
scris 18 oct 2019

Parlamentul Croației a restabilit vârsta de pensionare la 65 de ani, după o campanie de proteste din partea sindicatelor, o lovitură pentru Guvernul de la Zagreb, care dorea majorarea la 67 de ani a vârstei de pensionare, transmite Reuters.

Principalele trei confederații sindicale din Croația au strâns peste 700.000 de semnături pentru a forța organizarea unui referendum față de decizia guvernului de a majora vârsta de pensionare. Cu toate acestea, în loc să organizeze un referendum, autoritățile croate au revenit asupra deciziei, lăudată de agențiile de evaluare financiară și de Comisia Europeană, scrie Agerpres.

Surpriză: Blue Air renunță la compania aeriană națională a Republicii Moldova CITEȘTE ȘI Surpriză: Blue Air renunță la compania aeriană națională a Republicii Moldova

Guvernul va căuta mijloace legale pentru a permite celor care vor să lucreze mai mult să iasă la pensie la 68 de ani, a declarat în Parlament ministrul Muncii, Josip Aladrovic.

De asemenea, Guvernul a decis o scădere de la 3,6% la 2,4% a nivelului de reducere a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
varsta de pensionare
croatia