Dodon îndeamnă Uniunea Europeană să blocheze finanțarea pentru Republica Moldova

Dodon îndeamnă Uniunea Europeană să blocheze finanțarea pentru Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2017

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îndeamnă Uniunea Europeană să blocheze finanțarea pentru țara sa, în speranța că astfel Guvernul va demisiona și vor fi convocate alegeri legislative anticipate, relatează Deschide.md.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Eu nu atât de des salut unele inițiative și unele declarații ale partenerilor noștri din Europa. Apropo nici eu personal, nici socialiștii nu au relații bune cu PPE care a inițiat acest lucru, dar eu vreau să salut acest lucru și să le mulțumesc! Dacă nu va fi finanțare pentru această guvernare vom avea alegeri anticipate. Îi încurajez să blocheze finanțarea pentru această guvernare. Eu pledez pentru alegeri anticipate din 2014 și voi face tot posibilul pentru a le avea", a declarat Dodon în Parlament.

Surse din Parlamentul European au declarat pentru postul de radio Europa Liberă că aprobarea finală a ajutorului macro-financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost amânată, scrie News.ro.

Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al cererilor de garantare CITEȘTE ȘI Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al cererilor de garantare

Europarlamentarii ar vrea să condiționeze acordarea banilor de respectarea normelor democratice în privința reformei electorale promovate de Partidul Democrat, de la guvernare, și de Partidul Socialiștilor, apropiat președintelui Igor Dodon.

Pachetul de 100 milioane euro pentru Republica Moldova a fost aprobat de țările membre ale Uniunii Europene, la nivel de ambasadori, pe 12 aprilie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dodon
uniunea europeana
republica moldova