Erdogan: Refuzul Statelor Unite de a trimite Turciei F-35 ar fi un "jaf"

Erdogan: Refuzul Statelor Unite de a trimite Turciei F-35 ar fi un "jaf"
scris 4 iul 2019

Refuzul Statelor Unite de a trimite Turciei avioanele de luptă F-35 pe care le-a cumpărat ar fi un "jaf", au relatat joi mass-media turce citând o declarație a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în legătură cu o dispută asupra achiziționării de către Ankara a unui sistem rusesc de apărare antiaeriană, notează Reuters.

Oficiali americani au declarat pentru Reuters că administrația Trump încă intenționează să impună sancțiuni Turciei și să o scoată din programul F-35 dacă acest aliat din NATO achiziționează sistemul rusesc S-400 de apărare antirachetă, scrie Agerpres.

Ministrul de externe al Poloniei: Europa \ CITEȘTE ȘI Ministrul de externe al Poloniei: Europa "nu este pe deplin unită" fără țările din Balcanii de Vest

"Dacă aveți un client și acest client efectuează plăți ca un automat, cum puteți să nu-i dați bunurile acestui client? Aceasta s-ar numi un jaf", a declarat Erdogan reporterilor citat de ziarul Hurriyet în timpul unei vizite în China.

El a spus că Turcia a plătit până acum 1,4 miliarde de dolari pentru F-35 și că patru avioane au fost predate, în timp ce piloți turci se duc în Statele Unite pentru instruire.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
f35