Erdogan sfidează amenințările americane cu sancțiuni după ce Turcia a testat rachete antiaeriene rusești S-400

Erdogan sfidează amenințările americane cu sancțiuni după ce Turcia a testat rachete antiaeriene rusești S-400
scris 26 oct 2020

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sfidat amenințările Washingtonului cu privire la posibile sancțiunii împotriva țării sale în urma achiziției și testării sistemelor antiaeriene rusești S-400, relatează AFP.

''Oricare ar fi sancțiunile voastre, nu întârziați să le aplicați !'', a spus Erdogan într-un discurs retransmis la televiziune din orașul Malatya. ''Voi ne spuneți să expediem înapoi (rachetele) S-400. Dar noi nu suntem un stat tribal, suntem Turcia'', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Băncile au început să reactiveze din 25 octombrie popririle fiscale suspendate în pandemie pentru că nu a fost publicată imediat în Monitorul Oficial noua amânare a executărilor silite CITEȘTE ȘI Băncile au început să reactiveze din 25 octombrie popririle fiscale suspendate în pandemie pentru că nu a fost publicată imediat în Monitorul Oficial noua amânare a executărilor silite

Statele Unite au avertizat vineri că relațiile lor Turcia, aliat oficial în cadrul NATO, ar putea avea serios de suferit în urma recentelor teste cu rachete S-400 efectuate de armata turcă, Washingtonul avansând inclusiv posibilitatea unor sancțiuni.

Achiziția acestor sisteme antiaeriene de către Turcia, efectuată în contextul unei apropieri între Moscova și Ankara, a provocat fricțiuni între guvernul turc și mai multe state occidentale, care invocă incompatibilitatea acestor sisteme cu cele ale NATO sub aspectul inter-operabilității.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
s-400