EXIMBANK împrumută 5 milioane euro de la BERD pentru finanțarea IMM-urilor în Republica Moldova

EXIMBANK împrumută 5 milioane euro de la BERD pentru finanțarea IMM-urilor în Republica Moldova
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 ian 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 5 milioane de euro băncii moldovenești EXIMBANK, fonduri destinate îmbunătățirii competitivității microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și medii (IMM-uri) din Republica Moldova.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noua finanțare va permite întreprinderilor să investească în echipamente mai moderne și să își alinieze procesele la  standardele Uniunii Europene, arată BERD.

Cel puțin 70% din noile fonduri vor fi utilizate pentru finanțarea tehnologiilor verzi, iar o treime va fi dedicată îmbunătățirii accesului la finanțare pentru companiile conduse de femei.

Bruxelles-ul a ajuns la concluzia preliminară că decizia Ungariei de a bloca preluarea subsidiarelor Aegon de către VIG încalcă regulamentul UE CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul a ajuns la concluzia preliminară că decizia Ungariei de a bloca preluarea subsidiarelor Aegon de către VIG încalcă regulamentul UE

Debitorii vor fi eligibili pentru un grant de tip cashback în mărime de până la 15% din suma creditului în urma implementării cu succes a investițiilor acestora. Stimulentele financiare sunt finanțate de UE în cadrul inițiativei EU4Business.

Cu sediul la Chișinău și deținută integral de Intesa Sanpaolo din 2018, EXIMBANK deservește aproximativ 36.000 de clienți retail și corporativi printr-o rețea de 17 sucursale.

BERD este un important investitor instituțional în Moldova și, până în prezent, a investit peste 1,54 miliarde de euro în țară prin 151 de proiecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank moldova
eximbank republica moldova
imprumut
finantare imm-uri
berd