Fostul actor de comedie Volodimir Zelenski, învestit în funcția de președinte al Ucrainei

Fostul actor de comedie Volodimir Zelenski, învestit în funcția de președinte al Ucrainei
scris 20 mai 2019

Fostul actor de comedie, Volodimir Zelenski, a fost învestit luni în funcția de președinte al Ucrainei în cadrul unei ceremonii solemne desfășurate în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean), deschizând o nouă eră pentru această țară independentă de mai puțin de 30 de ani, confruntată cu un război și dificultăți economice.

La o lună după victoria fără drept de apel în fața președintelui aflat la sfârșit de mandat, Petro Poroșenko, cel mai tânăr președinte ales al Ucrainei postsovietice, în vârstă de numai 41 de ani, a venit pe jos la sediul parlamentului - salutând mulțimea de pe traseu, scrie Agerpres.

Mercedes-Benz suspendă construcția unei uzine de 1 miliard euro la 130 kilometri de România CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz suspendă construcția unei uzine de 1 miliard euro la 130 kilometri de România

După rostirea jurământului, Zelenski a primit un certificat prezidențial, o insignă, o ștampilă oficială și un buzdugan, ca însemne ale noii sale funcții. 

Volodimir Zelenski, un umorist în vârstă de 41 de ani, un novice în politică, a obținut o victorie zdrobitoare împotriva președintelui ucrainean în exercițiu, Petro Poroșenko, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, la 21 aprilie, cu 73% din voturile exprimate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volodimir zelenski
ucraina
presedinte