SUA pun capăt tratamentului preferențial acordat Turciei

SUA pun capăt tratamentului preferențial acordat Turciei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2019

Washingtonul a pus capăt tratamentului comercial preferențial de care beneficia Turcia, care-i permitea să exporte în Statele Unite produse fără să plătească taxe vamale, însă a redus la jumătate taxele vamale impuse importurilor de oțel turcesc, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Albă a apreciat joi, într-un comunicat, că este ”adecvat” să pună capăt participării Turciei la Sistemul Generalizat al Preferințelor (SGP), pe baza noii dezvoltări economice turce, scrie News.ro.

Această decizie intră în vigoare vineri, a precizat Casa Albă.

Ultimatum dat de maghiari americanilor de la Exxon: dacă până în septembrie nu adoptă decizia de investiție în Marea Neagră, vor semna un nou contract pe termen lung cu rușii CITEȘTE ȘI Ultimatum dat de maghiari americanilor de la Exxon: dacă până în septembrie nu adoptă decizia de investiție în Marea Neagră, vor semna un nou contract pe termen lung cu rușii

Donald Trump a impus anul trecut taxe vamale de 20% importurilor de aluminiu turc și de 50% celor de oțel, cu scopul de a exercita presiuni asupra Ankarei pentru a obliga să-l elibereze pe pastroul american Andrew Brunson, acuzat de autoritățile turce de terorism. El a fost eliberat în octombrie.

Casa Albă a a mai anunțat că reduce la 25% taxele vamale impuse importurilor de oțel turc.

”Menținerea taxelor vamale actuale, de 25%, impuse celei mai mari părți a țărilor este necesară și adecvată pentru moment, pentru a se remedia amenințarea slăbirii securității naționale”, se arată în comunicat.

Turcia făcea parte dintre cele 120 de țări care participă la SPG, un program care vizează să promoveze dezvoltarea economică a unor beneficiari prin eliminarea barierelor comerciale la mii de produse.

În cadrul SPG, Statele Unite au importat în 2017 produse turce în valoare de 1,66 de miliarde de dolari (1,45 miliarde de euro), reprezentând 17,7% din importurile americane provenind din Turcia, potrivit unor date de la Biroul reprezentantului însărcinat cu Comerțul (USTR).

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
turcia
otel
taxe