Fostul Agrokor cumpără operațiunile Meggle din Croația, prima achiziție după restructurare

Fostul Agrokor cumpără operațiunile Meggle din Croația, prima achiziție după restructurare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 nov 2020

Retailerul croat Fortenova, creat în urma restructurării grupului falimentar Agrokor, a ajuns la un acord privind achiziția operațiunilor locale ale producătorului german de lactate Meggle, care a ieșit astfel de pe piața din Croația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meggle a anunțat, în iulie, că a decis să renunțe la fabrica din Osijek, regiunea Slavonia, invocând mediul de afaceri dificil din Croația. Fabrica produce lapte UHT, iaurt, unt și brânză și are 160 de angajați.

Fortenova estimează că va păstra aproximativ 100 de angajați după finalizarea preluării fabricii, producția fiind așteptată să înceapă în ianuarie.

Eurohold are undă verde pentru preluarea activelor CEZ din Bulgaria. Tranzacția, blocată de autorități anul trecut, cu o demisie CITEȘTE ȘI Eurohold are undă verde pentru preluarea activelor CEZ din Bulgaria. Tranzacția, blocată de autorități anul trecut, cu o demisie

Este prima achiziție încheiată de Fortenova după restructurarea fostului grup Agrokor. Cel mai mare retailer din Balcani a fost plasat sub administrare specială în 2017,  după ce fondatorul companiei, Ivica Todoric, a cedat controlul statului, pe fondul unor datorii acumulate de aproximativ 58 miliarde de kuna (7,8 miliarde de euro), echivalentul a circa 16% din PIB-ul Croației.

Grupul a anunțat anterior că vrea să vândă divizia de alimente congelate, formată din companiile Ledo plus, Ledo Čitluk și Frikom,  pentru care a primit deja oferte neangajante.

Principalul acționar al Fortenova este banca rusă Sberbank, cel mai mare creditor al Agrokor, cu o participație de aproape 40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
fortenova
agrokor
meggle
croatia
cel mai mare retailer balcani
achizitie
faliment agrokor