FOTO Coca-Cola prezintă o reclamă pro-LGBTQI în Ungaria stârnind controverse. Liderul partidului Fidesz cere boicotarea campaniei

FOTO Coca-Cola prezintă o reclamă pro-LGBTQI în Ungaria stârnind controverse. Liderul partidului Fidesz cere boicotarea campaniei
scris 6 aug 2019

Coca-Cola difuzează reclame în Ungaria care includ cupluri de același sex sărutând și îmbrățișând sticlele cu băutura răcoritoare. Compania se confruntă cu repercusiuni din partea politicienilor ungari și a activiștilor conservatori, însă nu plănuiește să renunțe, notează CNN.

Cel puțin un lider al partidului de guvernământ Fidesz și al mass-media conservatoare au cerut boicotarea produselor sau interzicerea seriei "Love is Love" a companiei, scrie News.ro.

"Compania Coca-Cola depune eforturi pentru diversitate, incluziune și egalitate în afacerea noastră și sprijinim totodată drepturile societății", a transmis un purtător de cuvânt al acesteia. În calitate de susținător al comunității LGBTQI, credem că fiecare are dreptul de a iubi persoana pe care o alege. Campania din prezent care se difuzează în Ungaria reflectă aceste valori".

Prim-ministrul Bulgariei susține că turiștii români care aruncă gunoaie sunt responsabili de răspândirea virusului pestei porcine CITEȘTE ȘI Prim-ministrul Bulgariei susține că turiștii români care aruncă gunoaie sunt responsabili de răspândirea virusului pestei porcine

Coca-Cola a lansat campania "Love is Love" (dragostea este dragoste) în Ungaria cu câteva zile înainte de festivalul de la Sziget, care urmează să înceapă la Budapesta în această săptămână. Posterele conțin slogane precum "Zero zahăr, zero prejudiciu".

Rclamele pot fi văzute în gări, precum și în alte părți din capitală, potrivit mai multor publicații locale. Compania a publicat imaginile și pe pagina de Facebook din Ungaria în weekend.

Sondajele de opinie arată un număr din ce în ce mai mare de unguri care sprijină drepturile homosexualilor. Un astfel de sondaj, în 2017, arăta că peste 60% din rezidenți cred că drepturile egale ar trebui acordate tuturor, indiferent de orientarea sexuală.

Însă István Boldog, membru al parlamentului și lider al partidului Fidesz, a cerut boicotarea produselor Coca-Cola până când anunțurile vor fi îndepărtate.

O petiție online care solicită boicotarea și ca oficialii locali să interzică reclamele a obținut aproximativ jumătate din obiectivul său de 50.000 de semnături.

În prezent, autoritățile ungare recunosc uniunile legale pentru cuplurile de același sex, dar partidul Fidesz și liderul său, premierul Viktor Orban, se opun legalizării căsătoriilor cu persoane de același sex. Un raport recent al ILGA a cerut, de asemenea, parlamentarilor ungari să facă mai multe pentru a preveni discriminarea față de membrii comunității LGBTQI din Ungaria.

FOTO Coca-Cola prezintă o reclamă pro-LGBTQI în Ungaria stârnind controverse. Liderul partidului Fidesz cere boicotarea campaniei

Budapesta găzduiește adesea evenimente pro-gay, inclusiv parada anuală Pride.

Festivalul de la Sziget este un eveniment anual care atrage muzicieni de top și promovează "un mediu în care nimeni nu poate fi discriminat sau insultat în funcție de culoarea pielii, a religiei sau a identității sexuale".

Partidul Fidesz și Orban, care au câștigat trei mandate consecutive din 2010, s-au confruntat cu liderii Uniunii Europene cu privire la problemele legate de dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex, precum și în privința politicilor de imigrație ale lui Orban și blocarea instituțiilor democratice din Ungaria. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coca cola
lgbtqi