FOTO "Ia uite ce a venit azi prin poștă!" Viktor Orban pozează cu o șapcă de la Trump

FOTO "Ia uite ce a venit azi prin poștă!" Viktor Orban pozează cu o șapcă de la Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Premierul Ungariei, Viktor Orban, recent fotografiat dând mâna cu Vladimir Putin, și-a pus miercuri o șapcă despre care a spus că i-a fost trimisă de Donald Trump, după ce acesta pare să-l fi confundat, luni, la un miting electoral, când a spus că liderul de la Budapesta este președintele Turciei, relatează POLITICO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Ia uite ce a venit azi prin poștă! Mulțumesc pentru sprijinul tău, DonaldTrump!", a scris miercuri Viktor Orbán pe X unde a postat o fotografie cu el purtând o șapcă de un roșu aprins pe care scrie cu majuscule "TRUMP", scrie News.ro.

Slovacia anunță încetarea ajutorului militar pentru Ucraina CITEȘTE ȘI Slovacia anunță încetarea ajutorului militar pentru Ucraina

Pe partea din față a șepcii este scris de mână "Viktor you are great" (trad. "Viktor, ești grozav", însă adjectivul "great" a făcut parte din sloganul de campanie a lui Donald Trump, Make America Great Again - Să facem America măreață din nou - n.r.) și ceea ce pare a fi semnătura lui Trump.

Pe lateral se află numerele 45 și 47 - Trump a fost cel de-al 45-lea președinte al SUA și vrea să fie al 47-lea.

Cadoul poate fi o scuză din partea fostului președinte american, deoarece la începutul acestei săptămâni Trump i-a confundat pe liderii Ungariei și Turciei. "Există un om, Viktor Orbán, a auzit cineva vreodată de el?", a spus Trump la un miting electoral în New Hampshire. "Este, probabil, unul dintre cei mai puternici lideri din lume. El este liderul Turciei".

Președintele Turciei este însă Recep Tayyip Erdoğan.

Simpatia reciprocă dintre Orbán și Trump datează de ani de zile, iar Trump a declarat că Orbán "a făcut o treabă extraordinară" și este "respectat în toată Europa".

FOTO Grecii de la PPC au pus șefi noi la Enel România, proaspăt preluată. Fostul consilier al unui ex-premier și ministru al Apărării Naționale, pe lista top-managerilor CITEȘTE ȘI FOTO Grecii de la PPC au pus șefi noi la Enel România, proaspăt preluată. Fostul consilier al unui ex-premier și ministru al Apărării Naționale, pe lista top-managerilor

Orban, la rândul său, a declarat la o reuniune a Coaliției de acțiune politică conservatoare din SUA, la începutul acestui an: "Întoarceți-vă, domnule președinte. Faceți America măreață din nou și aduceți-ne pacea".

Luni, Orbán a stârnit rumoare după ce a comparat aderarea Ungariei la UE cu ocupația sovietică a țării sale.

Săptămâna precedentă, Orbán fusese fotografiat strângându-i mâna lui Putin, primul astfel de gest între dictatorul rus și un lider din UE de când Moscova a lansat invazia la scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

FOTO

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
sapca
trump