Fundația pentru o Societate Deschisă își anunță plecarea din Ungaria

Fundația pentru o Societate Deschisă își anunță plecarea din Ungaria
scris 15 mai 2018

Fundația Open Society a filantropului miliardar George Soros a anunțat marți că își închide sediile la Budapesta și se mută la Berlin, părăsind astfel un cadrul politic și juridic pe care-l consideră tot mai represiv în Ungaria, relatează Reuters.

Premierul ungar naționalist de drepta și populist Viktor Orban îi impută lui George Soros, un investitor american de origine ungară, o serie de rele, scrie News.ro.

El plănuiește să înăsprească legislația printr-un pachet legislativ intitulat "Stop Soros" - contra ONG-urilor care primesc finanțare străină.

Directorul general al grupului Vodafone, Vittorio Colao, va fi înlocuit în octombrie de directorul financiar Nick Read CITEȘTE ȘI Directorul general al grupului Vodafone, Vittorio Colao, va fi înlocuit în octombrie de directorul financiar Nick Read

”Guvernul ungar ne denigrează și denaturează activitatea și reprimă societatea civilă în numele unui profit politic, recurgând la strategii fără precedent în istoria Uniunii Europene (UE)”, a declarat Patrick Gaspard, președintele Fundației Open Society.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
soros
budapesta
ungaria