Gazprom se angajează să satisfacă cererea europeană de gaze

Gazprom se angajează să satisfacă cererea europeană de gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2021

Gazprom se angajează să satisfacă cererea europeană de gaze și dorește să atingă o piață echilibrată, previzibilă, a declarat directorul pentru exporturi al grupului rus, Elena Burmistrova, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vorbind într-un mesaj înregistrat la conferința Flame Gas and GNL de la Amsterdam, Elena Burmistrova a spus că, spre deosebire de contractele spot și pe termen scurt, contractele pe termen lung, legate de petrol, cu condiții take-or-pay sunt cele care pot realiza echilibru și predictibilitate, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Rusia furnizează o treime din gazul european, iar intențiile sale de aprovizionare sunt esențiale într-un moment în care prețurile spot de pe continent au crescut, lovind gospodăriile și întreprinderile.

Rusia a spus că își îndeplinește în totalitate obligațiile contractuale, dar Agenția Internațională pentru Energie și unii politicieni europeni au sugerat că Moscova poate face mai mult.

Moscova neagă folosirea gazului ca armă politică.

"Voi spune din nou, nu ne interesează nici prețurile scăzute record, nici prețurile record ale gazelor. Acestea din urmă duc la degradarea cererii de gaze în Europa, ceea ce este în mod clar împotriva intereselor noastre ca producător și furnizor de gaze. Vrem să vedem o piață echilibrată și previzibilă, în care noi și clienții noștri ne putem dezvolta cu succes afacerea", a spus Burmistrova.”

Burmistrova a afirmat că din ianuarie până la jumătatea lunii octombrie, livrările către partenerii europeni au crescut cu peste 15 miliarde de metri cubi sau cu 13%.

Strategia de afaceri pe termen lung a Gazprom se bazează pe evaluările cererii potențiale efective în Rusia și pe piețele cheie de export, prin urmare nu este ușor pentru companie să susțină o trecere la modele de indexare în centre și de comerț pe termen scurt, a spus ea.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

”Întotdeauna am susținut contracte pe termen lung cu condiții de tip take-or-pay și vom continua să facem acest lucru. Industria noastră este cu capital intensiv și are un ciclu lung de investiții și numai astfel de contracte pe termen lung pot oferi încredere... . (și) să facă piața echilibrată și previzibilă, prin urmare profitabilă pentru investitori.”

Rusia trimite gaze către Europa de Vest pe mai multe rute diferite, inclusiv prin Belarus și Polonia folosind conducta Yamal-Europe, care are o capacitate anuală de până la 33 de miliarde de metri cubi. Yamal-Europe, care trimite în mod normal gaz spre vest, prin Polonia, în Germania, a rămas blocată miercuri, după ce cererile de transport de gaze către vest prin aceasta în Germania au fost retrase brusc, au arătat datele de pe site-ul operatorului său german.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze
rusia