Georgia va adera la NATO în pofida provocării separatiste, afirmă Stoltenberg

Georgia va adera la NATO în pofida provocării separatiste, afirmă Stoltenberg
scris 12 iul 2018

Georgia va adera într-o bună zi la cea mai mare alianță în domeniul securității, în pofida unor ambiții separatiste în această fostă republică sovietică, a declarat joi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează The Associated Press.

”Georgia va deveni un membru NATO”, a spus Stoltenberg în a doua zi a summitului organizației la Bruxelles, scrie News.ro.

ANOFM: Peste 30.000 de locuri de muncă vacante la nivel național; cele mai multe sunt în București, Prahova, Arad, Cluj, Sibiu, Timiș și Ilfov CITEȘTE ȘI ANOFM: Peste 30.000 de locuri de muncă vacante la nivel național; cele mai multe sunt în București, Prahova, Arad, Cluj, Sibiu, Timiș și Ilfov

Cei 29 de membri ai Alianței Nord-Atlantice susțin integritatea teritorială a Georgiei, inclusiv suveranitatea sa în regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud.

Rusia a purtat un război fulger cu Georgia, în 2008, care a condus la declararea independenței în cele două regiuni.

Moscova susține de atunci - financiar și militar - cele două regiuni separatiste.

În pofida unei importante contribuțiii georgiene la operațiuni NATO, Alianța este puțin probabil să invite țara să adere înaintea soluționării conflictului înghețat în cele doup regiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
georgia
nato