Grecia elimină toate restricțiile asupra mișcărilor de capital

Grecia elimină toate restricțiile asupra mișcărilor de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2019

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a făcut luni un anunț surprinzător cu privire la eliminarea tuturor restricțiilor asupra mișcărilor de capital introduse în perioada crizei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Începând de astăzi, restricțiile asupra mișcărilor de capital țin de domeniul trecutului", a spus Kyriakos Mitsotakis în Parlament. "După 50 de luni, restricțiile asupra mișcărilor de capital sunt abolite", a mai spus Mitsotakis, adăugând că un nou ciclu de optimism începe pentru Grecia, scrie Agerpres.

La rândul său, ministrul grec de Finanțe, Christos Staikouras, i-a informat pe parlamentari că va prezenta un act legislativ privind eliminarea restricțiilor începând cu data de 1 septembrie.

FOTO Rusia a început să vândă limuzine similare cu cele utilizate de Vladimir Putin. Ce preț are automobilul CITEȘTE ȘI FOTO Rusia a început să vândă limuzine similare cu cele utilizate de Vladimir Putin. Ce preț are automobilul

În luna iunie 2015, Grecia a introdus restricții asupra mișcărilor de capital, în ideea de a stopa fuga de capital din băncile grecești, într-un moment în care țara era în pragul unei crize financiare ca urmare a impasului în discuțiile cu creditorii externi.

Restricțiile au început cu limitarea retragerilor de numerar de la ATM la 60 de euro pe zi, dar între timp au fost relaxate treptat. Limita referitoare la numerarul care poate fi extras zilnic de la ATM a fost ridicată încă din luna octombrie 2018, dar mai exista în continuare limite cu privire la sumele de bani ce pot fi transferate peste hotare.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
kyriakos mitsotakis