Grecia își deschide sezonul turistic în luna mai. Condițiile impuse turiștilor

Grecia își deschide sezonul turistic în luna mai. Condițiile impuse turiștilor
scris 9 mar 2021

Oamenii care sunt vaccinați împotriva Covid-19, au anticopri sau au un test negativ pot călători vara aceasta în Grecia, a anunțat ministrul Turismului, Harry Theocharis, relatează Reuters.

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei, care a făcut apeluri pentru un pașaport de vaccinare în UE cu scopul de a o ajuta să deblocheze sectorul turistic, scrie Hotnews.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Grecia își propune să înceapă sezonul de vară până la jumătatea lunii mai.

"Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara 2021", a spus el. "Turiștii vor fi bineveniți dacă înainte de călătorie sunt fie vaccinați, fie au anticorpi, fie au un test negativ. Toți turiștii vor fi supuși testării aleatorii."

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

El a spus că autoritățile vor acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în sectorul hotelier odată ce persoanele mai vulnerabile vor fi vaccinate și vor impune testarea frecventă a angajaților.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Grecia a impus o carantină în mai multe părți ale țării pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, după ce numărul infecțiilor a crescut și a pus presiune pe sistemul de sănătate, însă cu toatea acestea stă mult mai bine decât majoritatea statelor din Europa cu aproape 7.000 de decese de la debutul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism
vacanta